Guma spożywcza NR-L

posiada takie same właściwości jak guma SBR: wysoką wytrzymałość mechaniczną, elastyczność i odporność na rozciąganie, a jej obojętność fizjologiczna dopuszcza ją do kontaktu z żywnością. Wyróżnia się kolorem beżowym z powodu braku modyfikacji dodatkowymi substancjami zachowując tym samym naturalny kolor kauczuku. Guma spożywcza nie pozostawia śladów i zabrudzeń dzięki braku sadzy w swoim składzie. 

Właściwości

  • temperatura pracy od -30°C do 70°C,
  • wysoka wytrzymałość mechaniczna,
  • elastyczność,
  • odporność na ścieranie i pękanie,
  • obojętność fizjologiczna,
  • twardość: 60 °Sh +/- 5 °Sh
  • kolor: beżowy/mleczny.

Zastosowanie

  • uszczelnienia maszyn stosowanych w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym,
  • elementy gumowe stosowane w przemyśle spożywczym,
  • pokrycia stołów i blatów,
  • podkłady antypoślizgowe.

W naszej ofercie posiadamy płyty o różnych grubościach i wielkościach. Posiadamy też możliwość przycięcia płyty na konkretny wymiar lub nawet wycięcia konkretnego detalu.