Guma spożywcza NR-L charakteryzuje się właściwościami zbliżonymi do gumy SBR – cechuje ją wysoka wytrzymałość mechaniczna, elastyczność oraz odporność na rozciąganie. Dzięki fizjologicznej obojętności jest w pełni bezpieczna w kontakcie z żywnością, co czyni ją idealnym materiałem dla branży spożywczej. Guma spożywcza NR-L wyróżnia się beżowym kolorem, który wynika z braku dodatków barwiących – zachowuje naturalny odcień kauczuku. Płyta z gumy spożywczej NR-L nie pozostawia zabrudzeń ani śladów, ponieważ nie zawiera sadzy ani innych składników brudzących. To materiał spełniający wysokie standardy higieniczne i funkcjonalne.
Właściwości gumy spożywczej
Zastosowanie gumy spożywczej
W naszej ofercie znajduje się płyta gumowa spożywcza przeznaczona do kontaktu z żywnością. Materiał spełnia rygorystyczne normy higieniczne i sanitarne, dzięki czemu idealnie sprawdza się w branży spożywczej, farmaceutycznej i gastronomicznej. Guma spożywcza charakteryzuje się odpornością na działanie tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, wody, pary wodnej oraz wielu detergentów stosowanych w przemyśle spożywczym.
Dostępne formaty – płyta gumowa spożywcza:
Usługi cięcia i obróbki gumy spożywczej:
Dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii zapewniamy wysoką precyzję wykonania oraz idealne dopasowanie każdego elementu z gumy spożywczej do indywidualnych potrzeb klienta.
W naszej ofercie posiadamy płyty o różnych grubościach i wielkościach. Oferujemy także możliwość przycięcia płyty na konkretny wymiar lub nawet wycięcia konkretnego detalu.
X Zamknij
TA STRONA UŻYWA COOKIE. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.